Yosemite

I helgen var jag, Emma, Linn och Johanna i nationalparken Yosemite. 10 dryga timmar tog bilfärden. Som tur var lyckades vi hitta en liten svensk by, Kingsburg, på vägen där vi fascinerades av de svenska flaggorna. Tyvärr var det ju som sagt en liten by så allt var stängt när vi anlände lite efter kl. 18 på torsdagskvällen men en macka på Café Stockholm lyckades vi trycka i oss.

Det var inte det lättaste att hitta till hotellet. Långa kringelikrokiga vägar och dåligt med skyltning, men vi lyckades och kl. 22  anlände vi till Groveland.

På fredag begav vi oss till Yosemite Valley där vi gav oss ut på en hike för att upptäcka Yosemite Falls som är Nordamerikas högsta vattenfall på sina 739 meter. Vi var förberedda på en 2-3 timmars hike och gav oss ut i gott mod. Svettiga, trötta och utan vatten anlände vi så småningom till vattenfallets nedre del där vi planerat denna hikes avslut. Dock tänkte vi att det borde ju finnas ett tydligt slut på hiken så vi fortsatte promenera tills det gick upp för oss att vi nu var inne på 6-8 timmars hiken. Men när man väl är på väg kan man ju inte ge upp. Så vi fyllde på vattenflaskorna i en bäck och klättrade uppåt. Och fy vad jobbigt det var, men det var värt det! På toppen möttes vi av en otrolig utsikt över Yosemite Valley, så vi slog läger för lunch. Vägen ner var betydligt lättare som tur var. Men det blev inte mycket mer gjort den dagen.

Lördagen inleddes med en tur till Mariposa Grove i Yosemite där de gigantiska seqouia träden finns. De största träden mätte till ca 8.5 meter i diameter. Vi tröttnade dock rätt fort på att gå i skogen och begav oss till dagens nästa mål. Hetch Hetcy är en vattenreservoir som förser bl.a. stora delar av San Fransisco med el. Denna hike var betydligt lättare än fredagens (inte konstigt, fredagens hike var den mest utmanande av alla i Yosemite) och vi njöt (om än svettades ordentligt) när vi vandrade runt vattnet. Utsikten var otrolig och i slutet möttes vi av ett till vattenfall som var så nära att man kunde gå över en bro genom det. Otroligt häftigt!

På söndagen vaknade vi alla upp med rejäl träningsvärk i benen, men som tur var det ju bara en bilfärd hem som väntade så vi kom lindrigt undan. Men vilken helg vi har haft! Försöker bjuda på några bilder, några fler får ni se sen när jag kommer hem. Trevligt sällskap och otroligt häftiga platser har vi sett. Nu till veckan blir det inget lika häftigt men förhoppningsvis kommer man på något annat att göra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s